Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
İncirli Sütlü Tatlı

İncirli Sütlü Tatlı

İncirli Sütlü Tatlı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su kadehi un
  • 2 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 40 gr beyaz çikolata
  • 3 çay kadehi pudra şekeri
  • 1 koli şekerli vanilin

Üzeri için

  • 250 gr incir
  • 2 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3/4 çay kadehi su

İncirli Sütlü Tatlı Nasıl Yapılır?

Süt, un, mısır nişastası, pudra şekeri ve şekerli vanilini tencereye alıp karıştırın. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Koyulaştıktan sonra ocaktan alıp kocaman kırılmış beyaz çikolatayı ilave edin ve karıştırın. Silikon veya sırça kaseleri nemlendirin ve muhallebiyi paylaştırın. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin. İnciri dilimleyin. Sos tenceresine inciri, suyu, pudra şekeri ve nişastayı alıp karıştırın. Koyulaştıktan sonra ocaktan alın. Tatlıyı tabağa ters çevirerek aktarın. Üzerine incirli sosu dolaştırıp servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın