Kiraz şekerlemesi, incir ve kayısıları kıyın. Limon ve portakalı rendeleyip suyunu sıkın.
Ufak bir tencereye kıyılmış kuru meyveler, kuru erik, rendelenmiş limon ve portakal kabuğu ve suyu, konyak, margarin ve şekeri alın.
10 dakika kısık ateşte aralıksız karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Elmayı atayıp küp küp doğrayın. Kuru meyveli karışıma elma, 2 yumurta ve bademi ilave edip karıştırın.
Un, parçalanmış ekmek içi, zencefil, tarçın ve muskatı ilave edip iyice karıştırın.
Yuvarlak ve derin bir kalıbı yağlayıp karışımı ilave edin. Üzerini alüminyum folyo ile sıkıca kapatın.
Büyük bir tencerenin yarısına gelecek kadar su doldurup kalıbı yerleştirin. Kısık ateşte 3 saat pişirin.
Tenceredeki su eksildikçe sıcak su ilave edin. Servis tabağına ters çevirip alın. Soğuduktan sonra üzerine pudraşeker serpiştirip servis yapın. Afiyet olsun.