Toz şeker ve unu bir tencerede harmanlayın. Sütü ilave edip muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak kaynatın. Koyulaşmaya başlayınca vanilyayı ilave edip ocaktan alın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar mikser dayanağıyla çırpın.
Muhallebiyi, içini hafif ıslattığınız sırça servis kuplarına, 3/4 ’ünü dolduracak şekilde paylaştırıp üzerlerini düzleştirin. Üzeri için incileri kocaman doğrayın ve geniş bir kaseye alın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçcerahat ve tatlının üzerine yayın. Buzdolabında 2-3 saat kadar dinlendirin. Üzerini le Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Çilek püresi ile hazırlanan nefis palavracı tavuk göğsü tarifini de anekdotlarınız arasına ilave edin.