Öncelikle kekimizi hazırlamaya başlıyoruz. Bunun için 3 adet kuru inciri sıcak su dolu bir kaseye koyup 5 dakika kadar şişmesi için bekletiyoruz.
Ardından incirleri küp küp doğruyoruz.
Uygun bir karıştırma kabına yumurtaları kırıp toz şeker ile köpük olana kadar çırpıyoruz.
Daha sonra un ve kabartma tozunu eleyip karışıma ilave ediyoruz.
En son çekilmiş ceviz içi, tarçın ve incirleri de koyup kek harcımızı karıştırıyoruz.
Yağlanmış bir borcama tüm harcı güzelce yayarak döküyoruz.
Önceden ısıtılmış 160° fırında yaklaşık 25-30 dakika kontrollü olarak pişiriyoruz.
Kekimiz pişerken hemen muhallebisini hazırlamaya geçiyoruz. Bunun için uygun bir tencereye süt, toz şeker, nişasta ve unu koyup iyice karıştırıyoruz.
Kaynayana kadar orta ateşte pişiriyoruz.
Kaynayınca tereyağ ve vanilyayı ilave edip hızlıca karıştırıyoruz.
Ocaktan alıp hafif soğuyunca 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikser ile 3-5 dakika çırpıyoruz.
Daha sonra kekimizi ıslatmak için şurubunu hazırlıyoruz.
Uygun bir kasede ılık su, toz şeker ve granül kahveyi koyup karıştırıyoruz.
Kekimizi fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz. Hafif oda sıcaklığına gelince hazırlamış olduğumuz şurubu üzerine gezdiriyoruz.
Dinlenmiş olan muhallebimizi de incirli kekin üzerine döküyoruz.
Buzdolabında en az 3-4 saat dinlenmeye alıyoruz.
Dilerseniz üzerini bol hindistancevizi, antep fıstığı ve incir dilimleri ile süslüyoruz. Dinlenmiş olan incirli muhallebili kekimizi dilediğiniz zaman servis yapabilirsiniz, afiyet olsun🎈🎈.