Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,07
  • EURO
    %-0,36
  • ALTIN
    %0,03
  • BIST
    %0,05
İncirli Çikolatalı Mus

İncirli Çikolatalı Mus

İncirli Çikolatalı Mus Tarifi İçin malzemeler

  • 240 g bitter çikolata
  • 80 ml bütün yağlı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • 2 yumurta sarısı
  • 4 yumurta beyazı
  • 200 ml krema

Üzeri için

  • 6 incir
  • 1 yemek kaşığı esmer toz şeker
  • 1 çay bardağı kocaman kırılmış ceviz

İncirli Çikolatalı Mus Nasıl Yapılır?

  • Çikolatayı benmari usulü eritin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yumurta sarılarını bir kasede çırpıp kenara alın.
  • Küçük bir sos tenceresinde süt ve toz şekeri sürekli karıştırarak pişkocamann. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
  • Ilınan sütü azar azar yumurta sarılarının üzerine ekleyerek bir çırpıcı dayanağıyla çırpın. Eriyen çikolatayı da sütlü karışıma ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Yumurta beyazlarını ayrı bir kapta çırpıp, sürekli karıştırarak benmari usulü pişkocamann. Yumurta beyazları ısınmaya başlayınca benmariden alıp bir tutam kadar tuz ilave edin.
  • Çırpıcı dayanağıyla yumurta beyazları iyice kabarana kadar çırpmaya devam edin. Yumurta beyazlarının 1/3 ’ünü çikolatalı karışıma ekleyip iyice karıştırın. Kalan kısmını da ekleyin ve bütün malzeme iyice özdeşleşene kadar hafif hafif karıştırın.
  • Ayrı bir kasede kremayı iyice çırpın ve çikolatalı karışıma ekleyin. Karışımı servis kaplarına paylaştırın. Buzdolabında 2 saat dinlendirin.
  • Üzeri için, yıkayıp süzdüğünüz incirleri dörde bölün ve bir tavaya alın. Üzerlerine toz şeker serpip 7-8 dakika pişkocamann.
  • Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Dinlenen musların üzerini soğuyan incirler ve kocaman kırılmış ceviz ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Muzla süslenen pratik çikolatalı mus tarifini de deneyebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın