Çikolatayı benmari usulü eritin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yumurta sarılarını bir kasede çırpıp kenara alın.
Küçük bir sos tenceresinde süt ve toz şekeri sürekli karıştırarak pişkocamann. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
Ilınan sütü azar azar yumurta sarılarının üzerine ekleyerek bir çırpıcı dayanağıyla çırpın. Eriyen çikolatayı da sütlü karışıma ekleyerek çırpmaya devam edin.
Yumurta beyazlarını ayrı bir kapta çırpıp, sürekli karıştırarak benmari usulü pişkocamann. Yumurta beyazları ısınmaya başlayınca benmariden alıp bir tutam kadar tuz ilave edin.
Çırpıcı dayanağıyla yumurta beyazları iyice kabarana kadar çırpmaya devam edin. Yumurta beyazlarının 1/3 ’ünü çikolatalı karışıma ekleyip iyice karıştırın. Kalan kısmını da ekleyin ve bütün malzeme iyice özdeşleşene kadar hafif hafif karıştırın.
Ayrı bir kasede kremayı iyice çırpın ve çikolatalı karışıma ekleyin. Karışımı servis kaplarına paylaştırın. Buzdolabında 2 saat dinlendirin.
Üzeri için, yıkayıp süzdüğünüz incirleri dörde bölün ve bir tavaya alın. Üzerlerine toz şeker serpip 7-8 dakika pişkocamann.
Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Dinlenen musların üzerini soğuyan incirler ve kocaman kırılmış ceviz ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Muzla süslenen pratik çikolatalı mus tarifini de deneyebilirsiniz.