Tabanı için
Üzeri için
Süslemek için
Kocamanlı minikli parçalara ayırdığınız bisküvileri mutfak robotunda ayrılın. Tereyağını eritip bisküvilere ilave edin ve karıştırın. 22 santimlik kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin. Kenarlarını hafifçe yağlayın ve bisküviyi tabana bastırarak yayın. Buzluğa koyup donmasını sağlayın. Öbür yanda fırını 170 dereceye ayarlayın. Derin bir kaseye süzme yoğurt, labne peyniri ve toz şekeri alıp çırpın. Vanilya, un ve yumurtayı ilave ederek birkaç dakika daha çırpın. Karışımı bisküvi tabanının üzerine yayın. Evvelden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Fırın soğuyana kadar fırından çıkarmayın. Bir sos tenceresinde kremayı ısıtın ve çikolata parçalarını ilave edin. Eriyene kadar karıştırıp ocaktan alın. Ilındıktan sonra mikserle hafifçe çırpın ve cheesecake ’in üzerine yayın. İncir dilimleri ile süsleyin. Servis yapın.