Evvel incirleri bir kaseye iki su kadehi kadar su doldurup incirleri tam haliyle bir saat bu suda bekletiyoruz yumuşamaları için.
Yumuşayan incirleri küp halinde minik parçalar biçiminde doğruyoruz suyu süzülecek biçimde bir kaba yada havlu kağıt üzerine alıyoruz.
Yumurtayı ,şekeri çırpıyoruz, sütü ,sıvıyağ ilave ediyoruz.
Unu, kabartma tozuna ilave ediyoruz en son düzey incirleri bir yemek kaşığı una bulayıp keke ilave ediyoruz.
Cevizi ekliyoruz orta boy bir fırın kabının altını yağlıyoruz harcı döküyoruz.
175 derece fırında pişmeye vazgeçiyoruz kekin piştiğini bir kürdanla test ediyoruz yapışık değilse pişmiştir.
Bir yemek kaşığı kahve şeker ve suyu şerbet kıvamına getiyoruz çırpıyoruz pişen kekin ilk sıcaklığı çıkması için bekletiyoruz takribî beş dakika şerbeti denk biçimde kekin üzerine döküyoruz.
Kremamızı hazırlıyoruz süt, un, şeker, nişasta hepsini bir tencereye alıp koyu bir kıvam alana kadar devamlı karıştırarak kremamızı hazırlıyoruz.
İçine indirmeye yakın vanilya ve krem şantiyi ilave edip çırpıyoruz. Sıcak olarak kekin üzerine döküyoruz.İki saat dinlenmeye alıyoruz.Tatlımız hazır. Afiyetle.