Kullanılacak malzemelerin hepsi oda sıcaklığında olması gerekir.
İncirleri ve üzümleri ılık suda nemlendirelim.
İncirleri küp küp doğrayalım.
Cevizleri kocaman biçimde kıyalım, yumurta ve şekeri 5 dakika çırpalım.
Yağı ve sütü ilave edip çırptıktan sonra 2, 5 su kadehi unu ,vanilyayı, kabartma tozunu elekte karıştırarak eliyoruz ve harca yavaş yavaş kaşık ile karıştırarak çırpalım.
Ardından ceviz, incir ve üzüme unu, tarçını katarak karıştırıp harcın içine döküyoruz .
Karıştırarak yağlamış unlamış olduğumuz kek kalıbına döküp evvelden 180 derece de ısıttığımız fırına koyuyoruz.
10 dakika sonra 165 dereceye getirip fırını hiç açmadan pişiriyoruz.
Kürdan testi yapıyoruz.
Piştiğini kavrayınca fırından alıyoruz.Islak bezin üstüne soğuması için vazgeçiyoruz.
Soğuyunca ters çevirip çıkartıyoruz.
Çikolata sosunu hazırlayıp üstüne döküyoruz.
Üzerine ceviz ve hindistan cevizi ile ziynetliyor servise hazır ediyoruz.
Sosu yapmak için:krema ile çikolatayı benmari usulü eritip üzerine döküyoruz. Deneyin çok seveceksiniz damağınızda tat vazgeçecek nefis bir