Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
İncir Uyutması

İncir Uyutması

İncir Uyutması Tarifi İçin malzemeler

  • 400 ml süt
  • 100 g ktümörü incir
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım ceviz
  • İnce çekilmiş Antep fıstığı

İncir Uyutması Nasıl Yapılır?

  • Ktümörü incirleri küçük parçalar şeklinde doğrayın. Sütü tencerede ısıtın ve şekeri ekleyin.
  • Yoğurt mayalama işlemindeki gibi parmağınızı süte batırıp dayanabileceğiniz ısıya geldiğinde doğranmış incirleri ekleyin.
  • El blenderi ile muhallebi kıvamına gelene kadar ezin. Karışımı kaselere hisseyleştırın ve üzerini streç folyo ile kapatın.
  • Kaselerin üzerini kalın bir bezle kapatıp oda ısısında 3-4 saat mayalanmaya bırakın.
  • Buzdolabına yerleştirip 2 saat bekletin. Ceviz ve Antep fıstığıyla süsleyin. Şimdiden afiyet olsun.

İncir Uyutmasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarife başlamadan evvel incirin tadına mutlaka bakın. Böylece şeker miktarını daha iyi bir şekilde ayarlayabilirsiniz.
  • İncirleri doğramak istemiyorsanız, rondodan geçirebilirsiniz.
  • Sütü ve şekeri sürekli karıştırın. Böylece şeker daha khadise bir şekilde eriyecektir.
  • İncirleri ekledikten sonra blender veya mikser ile karıştırın. Şeker kristalleri kalmadığından emin olun.
  • Hazırladığınız tatlıyı dinlendirmeden servis etmeyin. Kıvamının tutması için en az 2 saat bekletilmesi gerekir.

1 Porsiyon İncir Uyutması Kaç Kaloridir?

  • İncir uyutmasının bir porsiyonu, yaklaşık 125 kaloridir. Şeker kıymeti yüksek olduğu için, diyabet hastalarının küçük porsiyonlarla tüketmesi önerilir. Dilerseniz, Tekirdağ yöresi ile özdeşleştirilen incir tatlısını da deneyebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın