İncir Tatlısı Tarifi İçin malzemeler
- 400 gr kuru incir
- 1.5 su kadehi ceviz içi
- 1.5 su kadehi su
İncir Tatlısı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kuru incirleri iyice yıkayıp sap kısmından kesin. Üzerlerini azıcık geçecek biçimde su ilave edin ve bir tencereye alıp kaynatın.
- Suyu sürükleyip yumuşayana kadar 8 saat tencerede bekletin. Her bir incirin tepe kısmından cevizleri doldurup fırın tepsisine dizin.
- İncirleri beklettiğiniz suyun kalanını tepsiye ilave edin. 175 dereceye ayarlı fırında incirler hafif koyu renk alana ve suyunu sürükleyene kadar pişirin. Şimdiden afiyet olsun.
İncir Tatlısının Püf Noktaları Nelerdir?
- Pişirme operasyonundan sonra kararma olacağı için, incirlerin sarih renkli olmasına dikkat edin.
- İncirlerin içi cevizle doldurulacağından, kocaman ve tombul olmasına özen gösterin.
- Tatlının daha lezzetli olması için, harcına iki çay kaşığı tarçın ilave edebilirsiniz.
- Şerbetin pişmesini süratlendirmek ve aroma katmak istiyorsanız, tencerenin içine birkaç tane karanfil atabilirsiniz.
1 Porsiyon İncir Tatlısı Kaç Kaloridir?
Standart malzemelerle hazırlanan bir porsiyon incir tatlısı, takribî 295 kaloridir. İçeriğinde yüksek oranda şeker bulunduğu için, diyabet hastalarının miktarlı bir biçimde harcaması önerilir. Dilerseniz, kahvaltı sofralarını süsleyen düşük kalorili taze incir reçeli tarifini de sınayabilirsiniz.