Görsel acıdan zengin, yemesi acısından hafif ve lezzetli İmam Sarığı Tatlısı Tarifi ile sizlerleyiz. Tatlısını yaparken dikkat etmemiz gereken hususlar, öncelikle keki yaparken yumurta ve şekeri 3 dakikaya yakın iyice çarpmamız gerekir. Bunun sebebi ise kekin daha yumuşak olması ve daha hoş kabarması için.Kekimizin pişip pişmediğini kavramak için kürdan testi yapmalıyız. Kürdanı daldırıp çıkaralım, şayet kürdan pak çıkıyorsa kek pişmiş demektir. Krema yaparken dikkat etmemiz gereken hususlar, malzemeleri soğuk süte koymanız gerekiyor ve topak topak olmaması için kesintisiz karıştırmamız gerekiyor. Öbür ehemmiyetli husus ise keklerimizi hindistan cevizine bularken boşluklar vazgeçmemeye dikkat etmeliyiz. Hindistan cevizi hoşlanmayanlar ceviz, fındık badem gibi kuru yemişlerle çevresini süsleyebilirler. Tarifimizi sınayanlara şimdiden afiyet olsun…
3 adet yumurta
1 su kadehi toz şeker
1 çay kadehi süt
1 çay kadehi akışkan yağ
1,5 su kadehi un
2 yemek kaşığı kakao
1 kutu vanilya
1 kutu kabartma tozu
Kreması için Malzemelerimiz
2 su kadehi, süt
1 yemek kaşığı, un
1 yemek kaşığı, nişasta
Yarım çay kadehi, şeker
1 kutu vanilya
Yarım kutu krem şanti
Süslemek İçin
Hindistan cevizi ve bitter çikolata
İmam sarığı tatlısını yapmaya başlayalım, evvel derin bir kaba yumurtaları kıralım üzerine şekeri ilave ederek yumurtalar kar gibi beyaz olana kadar mikserle ile karıştıralım. Daha sonra öbür malzemeleri sırası ile ilave edelim ve tekerrür çırpalım. Harcımızı tamamen karıştırdıktan sonra yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine boşaltalım. Hazırlamış olduğumuz fırın tepsisine dökerek öceden ısıtmış olduğumuz 160 derecede 25 dakika pişirelim. Kek pişerken bizde kremamızı hazırlamaya başlayalım. Onun için bir tencereye sütü koyalım üzerine unu, nişastayı, vanilyayı ve şekeri ilave edelim iyice karıştıralım krema kaynamaya başlayınca azıcık daha karıştırarak kaynatalım ve ocaktan alarak krem şantiyi boşaltalım. Kekimiz hazır kekimizi yuvarlak halde kesebilmek için 1 su kadehi takviyesine gereksinimimiz var kekin rahat çıkması için azıcık kadehi nemlendirelim ve keke kadehi daldıralım ve keserek keki çıkaralım. Keki su kadehi yerdımı ile kestikten sonra kremayı genişce bir kaba alalım bir kısmını iki kek arasına bir kaşık krema koyarak öbür parçayı kapatıyoruz kekin üzerine. Ve keki kremanın içinde cevirerek çevresini tamamen krema ile buluyoruz, daha sonra hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alalım. Tüm kestiğimiz keklere bu harekâtı uygulayalım. Hazırladığımız tatlının üzerine mermari usulu erittiğimiz bitter çikolatayı döküyoruz ve servise sunuyoruz. Afiyet olsun..