Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,11
  • EURO
    %0,73
  • ALTIN
    %-1,07
  • BIST
    %0,94
İmam Sarığı

İmam Sarığı

İmam Sarığı Tarifi İçin malzemeler

Keki için

  • 3 yumurta
  • 1.5 çay kadehi toz şeker
  • Bir tutam tuz
  • Yarım çay kadehi ılık su
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su kadehi un
  • 1 koli kabartma tozu

Kreması için

  • 2 su kadehi süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 koli vanilya
  • Yarım koli krem şanti

Kenarları için

  • Hindistan cevizi

Üzeri için

  • Bitter çikolata

İmam Sarığı Nasıl Yapılır?

Keki için yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın. Sarısının içine toz şekeri ilave edip 5 dakika çırpın. Yumurta aklarına bir tutam tuz atıp kar gibi olana kadar çırpın. Sarıların içine ılık su ilave edip tekerrür çırpın. Kakao, un ve kabartma tozunu ilave edin. Yumurta aklarını söndürmeden karışıma ilave edip tahta kaşık ile karıştırın. Karışımı yağlı kağıt serili dikdörtgen sırça bir fırın kalıbına döküp evvelden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Kreması için süt, toz şeker ve unu bir tencereye alarak muhallebi kıvamında pişirin. Ocaktan almadan evvel tereyağını ilave edin. Vanilya ve toz krem şantiyi ilave edip mikser dayanağıyla çırpın. Kekiniz soğuduktan sonra yuvarlak bir kurabiye kalıbıyla kekten parçalar kesin. Bir parçanın üzerine krema koyup başka bir parçayla üzerini kapatın. Kenarlarına da krema sürüp Hindistan cevizine bulayın. Çikolatayı benmari usulü eritin. Tatlının üzerine döküp servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın