Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,26
  • EURO
    %0,18
  • ALTIN
    %0,40
  • BIST
    %-0,25
İmam Bayıldı

İmam Bayıldı

İmam Bayıldı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 8 orta boy patlıcan
  • 4 soğan
  • 12 diş sarımsak
  • 3 domates
  • 4 sivri biber
  • 1 çay kadehi zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 kesme şeker
  • 2 su kadehi sıcak su

Domates sos için

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım su kadehi rendelenmiş domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Üzeri için

  • Maydanoz yaprakları

İmam Bayıldı Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanların sap kısımlarını kesmeden alacalı soyun. Acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin. Süzüp kağıt havlu ile kurulayın.
  • Soğanları ceddip piyazlık doğrayın. Sarımsakları ayıklayın. Domatesleri ceddip küp doğrayın. Biberleri arınıp ortadan ikiye kesin ve ince doğrayın.
  • Zeytinyağını tavada ısıtın. Soğan ve tuzu ilave edip soteleyin. Sarımsak, domates, biber, şeker ve karabiberi ilave edin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin.
  • Ayçiçeği yağını bir tavada ısıtın. Isınan yağda patlıcanları iki taraflı hafif kızartın. Kızaran patlıcanları kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.
  • Patlıcanları yayvan bir tencereye aralıklı olarak yerleştirin. Orta kısımlarını bıçakla hafif kesip açın ve soğanlı harcı paylaştırın.
  • Tencerenin kenarından 2 su kadehi sıcak su ilave edin. Kapağını kapatıp kısık ateşte 20 dakika suyunu sürükleyene kadar pişirin.
  • Domates sosu hazırlamak için zeytinyağını tavada ısıtın. Rendelenmiş domatesi ve salçayı ilave edip bir taşım kaynatın.
  • Sosu bir servis tabağına alın. Üzerine patlıcanları yerleştirip ince kıyılmış maydanoz serpin. Soğuk servis yapın.
  • İmam bayıldının yanına ne gider diyorsanız, pirinç pilavı ile şık bir sunum hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın