Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,06
  • EURO
    %-0,08
  • ALTIN
    %-0,31
  • BIST
    %0,92
İlk Kere Yapacaklara Teremyağlı Bütün Kıvamında Aşure Tarifi

İlk Kere Yapacaklara Teremyağlı Bütün Kıvamında Aşure Tarifi

Tarifin Öyküsü

İlk Kere Yapacaklara Teremyağlı Bütün Kıvamında Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • Tarçın
  • İncir
  • Fındık
  • Nar
  • Hindistan cevizi
  • Aşurelik buğday
  • 1 su kadehi kuru fasulye
  • 1 su kadehi nohut
  • 3 su kadehi şeker
  • 1 adet portakal kabuğu
  • 1 kadeh süt
  • Kuru kayısı
  • Kuru üzüm
  • Kuş üzümü
  • Çiğ kabuğu atanmış badem
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 yemek kaşığı pirinç
  • 50 gram teremyağ

İlk Kere Yapacaklara Teremyağlı Bütün Kıvamında Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Aşuremizi yapmaya buğday, fasulye ve nohutu ayrı ayrı akşamdan nemlendirelim.
  2. Ertesi gün ayrı ayrı tencerelerde buğday fasulye ve nohutu haşlayalım.
  3. Daha sonra büyük bir tencerede bakliyatlarımızı buluşturalım.
  4. Süt, portakal rendesi, kayısı, kuru üzüm, kuş üzümü, badem, nişasta Çok az suda açıp pirinç ve teremyağı ilave edelim.
  5. Son olarak şekerinide ilave edelim.
  6. Kıvam alan aşuremizi porsiyonlayıp üstünü istediğimiz mahsullerle süsleyelim Süslediğim mahsulleri yazdım
  7. Gerçekten aşure yapmak sanıldığı gibi güç değil sormak istediğiniz birşey olursa yorumlardan yanıtlamaya çalışıyor olacağım.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın