Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %-0,46
  • ALTIN
    %0,96
  • BIST
    %1,47
İlaveler Ve Profiterol

İlaveler Ve Profiterol

Tarifin Öyküsü

İlaveler Ve Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı veya margarin 7 yemek kaşığı
  • 1 su kadehi un
  • 2 su kadehi su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • yarım çay kaşığı tuz
  • 3 yumurta
  • 3su kadehi süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 kutu vanilya
  • 1 poşet toz krem şanti
  • 200 ml akışkan krema
  • 80 gram bitter çikolata
  • 80 gram sütlü çikolata

İlaveler Ve Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Hamurun yapılışı; İlkin hamurumuz içim 100 gram tereyağını eritip 2 su kadehi su, 1 tatlı kaşığı şeker, yarım çay kaşığı tuz koyup ilave edip kaynatalım.
  2. En son 1 su kadehi unuda ilave edip karıştıralım. Fazla un ilave etmeyin. Altını kapatıp soğumaya vazgeçelim.
  3. Soğuduktan sonra 3 yumurtayı teker teker ilave ederek mikserle çırpalım yumurta oda sıcaklığında olaca bu ehemmiyetli ‼️ süreniz varsa yarım saat dolapta bekletin.
  4. Sıkma torbasıyla yağlı kağıt serilmiş tepsiye hem ilaveleri hemde profiterolu dizin. sıkma torbası yoksa buzdolabı poşetinede koyup sıkabilirsiniz
  5. Bu tarifle 20 ilaveler, 15 profiterol çıktı. 170 derece alt üst ısıtılmış fırında 45-50 dk kapağını açmadan pişirin. Üzeri kızaracak biçimde olacak.
  6. Ehemmiyetli püf noktası ilavelerin iç kısmının boş kalıp hamur gibi olmaması ve sönmemesi için piştikten sonra fırını kapatıp içerisinde 15 dk kadar bekletin.
  7. Krema için süt, şeker, un nişasta yumurta hepsini tencereye koyup, aralıksız karıştırarak pişirin. Kıvam alınca ocağı kapatın, vanilya ve krem şantiyi ilave edip mikserle çırpın. Ve kesinlikle soğuması için buzdolabında en az 30 dk bekletin.
  8. Çikolata sosu için 1 kutu akışkan kremayı ocakta kaynatın, ocağı kapatıp v sütlü-bitter çikolatayı sıcağında eritelim.
  9. Pişen ve soğuyan ilaveler ve profiterolümüzün arasını keselim, şayet doğru adımlarla ilerlediyseniz içi boş olacaktır yanlış bişeyler varsa hamur olur kek gibi.
  10. İçine kremamızı sıkıp, üzerini çikolataya daldırıyoruz. Dolapta 1 saat kadar beklerse daha lezzetli, hafif olur.
  11. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz ❤️

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın