Öncelikle ara kremayı hazırlamakla işe başlayalım, muhallebi için sütü, nişastayı, unu ve toz şekeri tencereye alıp karıştıralım ocağa alıp aralıksız karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.
Kaynamaya başlayınca akışkan kremayı ilave edip tekerrür kaynayana kadar sürekli karıştıralım.
Kaynama başlayınca vanilyayı ilave edip karıştıralım ve ocaktan alalım, tereyağı veya margarini ilave edip eriyene kadar karıştıralım, oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına kaldıralım.
4- hazır çikolata sosunu kutunun üzerinde yazıldığı gibi pişirip hazırlayalım aynı biçimde oda sıcaklığında soğuduktan sonra çikolata sosunu da buzdolabına kaldıralım.
Hamurunu hazırlamak için;Kaynayan suya margarini ilave edip eritelim.
Margarin eridikten sonra ocaktan alalım ve unu yavaş yavaş karıştırarak ilave edelim.
Tekerrür ocağa alıp unu takribî 10 dakika kadar kavuralım.
Kavrulan hamuru ocaktan alıp ılımaya vazgeçelim.
Bir tane yumurta kırıp hamura hoşça yedirelim.
İkinci yumurtayı da kırıp hamura yedirelim.
Son olarak üçüncü yumurtayı da kırıp hamura hoşça yedirelim. yumurtaları hoşça hamura yedirelim ki hoşça kabarıp pişince de içleri boş olsun ayrıca hamurda çökme alana gelmesin.
Hamuru sıkma torbasına alalım yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıkma torbası ile aralıklı olarak parmak büyüklüğünde parçalar sıkalım.
190-200 derecede evvelden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim, bu miktar ve ebatta 33 tane çıkıyor.
Pişen ilaveler hamurunu fırından çıkaralım, soğuduktan sonra bıçakla uzunlamasına bir kenarından keselim, ara kremayı sıkma torbası dayanağıyla ilavelerin arasına sıkalım.
Çikolatayı benmari usulü eritip ilaveler pastamızı çikolataya daldıralım, çikolata bitene kadar bu biçimde devam edelim.
Kalan ilaveler pastaları da çikolata sosuna daldırıp buzdolabına kaldıralım, servis edeceğimiz zaman üzerini süsleyip servis tabağına alalım.