İlaveler Lezzeti Dışarıda Satılanlar Gibi Tarifi İçin Malzemeler
4 kadeh süt
1 su kadehi şeker
1 yumurta sarısı
Yarım su kadehinden bir parmak az mısır nişastası
1 su kadehi dolusu un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 kutu vanilya
1 Türk kahve fincanı soğuk sut
1 poşet sade kremşanti
1 su kadehi ılık su
1 cimdik tuz
100 gram tereyağı veya margarin
1 kutu vanilya
1 tatlı kaşığı şeker
1 su kadehinden azıcık fazla un
4 adet yumurta
Benmari usulü erittiğim bitter çikolata 100 veya 200 gram sütlü çikolatada olur.
Üzerini süslemek için ;
Beyaz çikolata
Antep fıstığı
İlaveler Lezzeti Dışarıda Satılanlar Gibi Tarifi Nasıl Yapılır?
Evvel kremamızı yapalım süt, şeker ve yumurta sarısı tencereye alalım.
Yumurta sarısı kaybolana kadar çırpalım.
Nişasta ve un ilave edip çırpmaya devam edelim.
İyice çırpıp ardından tenceremizi ocağa alalım.
Muhallebi kıvamına geldikten sonra ocaktan alalım.
Vanilya ve tereyağını ilave edip karıştıralım ve soğumaya vazgeçelim.
1 fincan süt ile kremşantiyi karıştırıp soğuyan kremaya ilave edelim şayet yalnızca toz biçiminde atmak isterseniz oda olur. Mikserle iyice yedirelim.
Hamur için tencereye su, tuz, yağ, vanilya ve şeker ilave edip ocağa alalım hoşça kaynatalım.
Kaynadığı anda unu ilave edip kısık ateşte hamurumuz derlenene kadar karıştıralım.
Hamurumuzu soğumaya vazgeçelim.
Soğuyan hamurumuza teker teker yumurta atalım 1 yumurta atıp iyice yedirelim ben elimle yoğurdum iyice birleşmesini sağladım.
Ardından 2. yumurta yumurtaları tek tek atıp yedirin 4 yumurtayı bu biçimde hoşça yedirelim.
Ben bu hamurdan 2 kat fazla yaptım 45 -50 adet çıktı hamur gözüme az geldiğinden sizde ayni biçimde de yapabilirsiniz.
Hamur sıkma torbasına doldurup ilk evvel tepsimizin 4 köşesine çok az yağ sürüp üzerine pişirme kâğıdını yerleştirelim ki hamurumuz düzgün olsun kağıt kaymasın.
İstenilen uzunlukta sıkalım kalkan uçlarına parmağımızı suya daldırıp uçlarına değdirelim ki hamurumuzun sekli hoş dursun.
180 derece evvelden ısıtılmış fırınımızda 45 -50 dk bekletelim.
Pişen ilavelerimizi soğuyunca ortadan kesip kremamızı dolduralım.
Benmari usulü erittiğimiz çikolatamıza bandırıp istenilen biçimde süsleyelim.