Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
İlaveler

İlaveler

İlaveler Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 ml miktar su kadehi su
  • 200 ml miktar su kadehi un
  • 100 ml miktar su kadehi şeker
  • 1 koli vanilya
  • 125 gram tereyağ
  • 3 adet yumurta
  • 3 su kadehi süt 200 ml +1 çay kadehi soğuk süt
  • 1 su kadehi şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 dolu yemek kaşığı un
  • 2 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 1 koli vanilya
  • 1 koli cremole
  • 50 gram beyaz çikolata
  • 50 gram sütlü çikolata
  • 50 gram ruby çikolata
  • Benmari usulü eritiyoruz

İlaveler Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için tereyağ ve su kaynama noktasına gelince unu ilave edip hamur derlenene kadar karıştıralım.
  2. Ocağı kapatalım, şekeri ilave edip yedirelim .
  3. Hamur soğuyunca yumurtaları teker teker mikser dayanağıyla yedirelim .
  4. Sıkma torbasına alıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aralıklı olarak sıkalım .
  5. 170 derecede 10-15 dk pişirelim.
  6. Kreması için tam malzemeleri karıştırıp pişirelim .
  7. Soğuduktan sonra bir çay kadehi soğuk süt ile cremoleyi kremaya koyup çırpalım.
  8. Soğuyan ilaveleri bıçak dayanağıyla enine keserek içlerine sıkma torbasına aldığımız kremadan sıkıp kapatalım .
  9. Üzerlerine benmari usulü erittiğimiz çikolatadan bandırarak sürelim.
  10. Dilediğimiz biçimde süsleyerek biçim verebiliriz sınayacak olan herkese afiyet şifa olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın