Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,21
  • EURO
    %-0,71
  • ALTIN
    %1,33
  • BIST
    %0,99
İlaveler

İlaveler

İlaveler Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su kadehi su
  • 1 su kadehi un
  • 125 gram tereyağ
  • 1 fiske tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 3 yumurta
  • 3 su kadehi süt
  • 1 çay kadehi toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 koli vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 koli sütlü çikolata

İlaveler Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak hamurumuzu hazırlıyoruz.
  2. Tereyağını eritip üzerine su ilave edip kaynatıyoruz.
  3. Daha sonra un şeker tuz ilave edip kıvam alması için 5 dakika kaşıkla karıştırıp kavuruyoruz.
  4. Hamur olunca kenara alıp soğumasını bekliyoruz.
  5. Muhallebi yapmak için vanilya ve tereyağ hariç tam malzemeleri bir tencereye alıp ocağa koymadan karıştırıyoruz.
  6. Daha sonra ocağa kalıp topaklanmaması için çırpma teliyle iyice karıştırıyoruz.
  7. Kıvam alan muhallebiye vanilya ve tereyağını ilave edip karıştırıp kenara alıyoruz.
  8. Hamura birer birer yumurta ilave edip çırpıyoruz.
  9. Kıvamı yapışık ve sıvı olmalı.
  10. Sıkma torbasına alıp uzun uzun yağlı kağıt serilmiş tepsiye biçim veriyoruz.
  11. 200° olan fırına sürüyoruz takribî 20 dakika kızarıp kabarmasını bekliyoruz.
  12. Bir yandan 2 koli çikolatayı benmari usulü eritiyoruz.
  13. Pişen ilaveler hamurunu fırından çıkartıp 5 dakika soğuması için kenara alıyoruz.
  14. Hamurlar soğurken sıkma poşetine muhallebiyi koyuyoruz.
  15. Hamurları ortadan kesip muhallebiyi arasına sıkıyoruz.
  16. Üstüne erittiğimiz çikolatayı bulayıp servis tabaklarına alıyoruz.
  17. Üstünü istediğimiz gibi süsleyebiliriz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın