Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
İki Renkli Sütlü Tatlı

İki Renkli Sütlü Tatlı

İki Renkli Sütlü Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 su kadehinden 2 parmak noksan un
  • 1 su kadehi şeker
  • 1 lt süt
  • 1 vanilin
  • 2, 5 su kadehi süt
  • 2 dolu yemek kaşığı kakao
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • Yarım su kadehi şeker
  • 1 adet vanilya
  • 50 gram sütlü çikolata
  • Kakao

İki Renkli Sütlü Tatlı Tarifi Yapılışı

  1. Erittiğimiz margarini ya da tereyağına unumuzu ilave ederek 3/ 4 dakika kavuralım.
  2. Daha sonra sütü ilave edelim şekeri ve vanilyayı koyup koyulaşana kadar çırpalım.
  3. Bekletmeden servis yapacağımız kaselere paylaştıralım.
  4. Çikolata sos için sütü, kakao ,şeker, un, nişasta ve vanilyayı çırpalım.
  5. Piştikten sonra içine çikolatamızı atıp eritelim.
  6. Soğuduktan sonra beyaz muhallebinin üzerine dökelim.
  7. En son üzerine kakao eleyerek buzdolabına kaldıralım. 3/4 saat soğuduktan sonra servise hazırdır afiyet olsun

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın