250 gr erimiş tereyağı
170 gram (1 su bardağı) seker
3 tane yumurta
300 gram (2 su bardağı) irmik
125 gram (1 su bardağı ) un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için,
765 gram (3,5 su bardağı) şeker
1125 gram (3,5 su bardağı ) su
1 yemek yemek kaşığı limon suyu
Üzeri için:
2 çorba kaşığı kakao
2 çorba kasığı Hindistan cevizi
Donatmak için
Krem şanti
Dondurulmuş kiraz
Ilk Önce şerbetini hazırlayalım, şerbet ılık tatlı sıcak olacak.
Şerbeti için, bir tencereye su ve şekeri alalım karıştırarak kaynatalım şerbeti indirmeden bir kaç dakika önce limon suyunu ek edelim.
Ocaktan alalım bir köşede ılınmaya bırakalım.
Bir kapta yumurta ve şekeri çırpalım.
Üstüne, eritilmiş yağ ek edelim ve karıştırmaya devam edelim.
Karışıma un, irmik, kabartma tozu, vanilya ek edelim karıştıralım.
Hazırladığımız harcı, orta irtifa bir tepsiye(yağlanmış) dökelim.
200 derecelik ısıda üzeri kızarana dek pişirelim.
Tatlının keki piştikten daha sonra, şerbetini verelim bir kösede şerbetini çekene değin bekleyelim.
Tatlı şerbetini çektikten sonra, dere bardağı ile yuvarlak şekiller keselim.
Arta kalan parçaları bir tabağa alalım içine hindistan cevizi ve kakaoyu ilave edelim karıştıralım.
Bu parçaları, kestiğimiz yuvarlak tatlıların üzerine akıcı bir şekilde yerleştirelim.
Tatlımızın üstünü krem şanti ile süsleyelim, servise sunalım.
Sıhhat olsun…