Bir tencereye tereyağını ve unu alın. Unun hafif kokusu çıkana kadar kavurun Un pembeleşmeyecek. Kavurduğunuz unun üstüne pudra şekerini ilave edin ve azıcık karıştırın, sütü de ilave edip, topaklanmaması için aralıksız karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin Şayet un topaklanırsa blender ’dan geçirin.
Muhallebi kıvamına gelince vanilyayı ilave edip hemen ocaktan alın. Mikser ile 5 dakika kadar çırpın ve servis yapacağınız kaplara bölüştürün.
Yumurtanın beyazlarını krema haline gelinceye kadar iyice çırpın. Çikolataları benmari usulu eritin. Krema haline getirdiğiniz yumurtalara, erimiş çikolatayı ve yumurta sarılarını ilave ederek mikser ile hafif katılaşana kadar çırpın. Muhallebinin üzerine muz dilimlerini dizin. Çikolatalı kremayı da muzların üzerine paylaştırın ve buzdolabına alıp soğutun. Pötibör bisküvilerini kocamanca kırıp üzerlerini süsleyerek servis edin.
Bu tatlıyı dünden yaparsanız daha iyi netice verir.