Sütün tamamını çift tabanlı bir tencerenin içerisine boşaltın ve 10 gram ıhlamuru sütün içerisine koyun
Bir başka tencerede pirinci haşlayın ve haşladığınız pirinci bir kabın içerisine koyup, bir kenarda bekletin.
Bir başka kabın içerisinde şeker ve yumurtayı koyup, birlikte beyazlayana kadar çırpın.
Çırptığınız şeker ve yumurta karışımını sütün bulunduğu tencereye boşaltın ve iyice karıştırın.
Tencereyi orta seviye ateşe koyun ve kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
Karışım kaynamaya başladığında, bir süzgeç yardımı ile kaynayan karışımı başka bir tencereye boşaltın ve süzülmüş karışımınızı o tencerede kaynatmaya devam edin.
Önceden hazırladığınız 1 çay bardağı pirinç ununu yarım çay bardağı su ile yoğunlaşana kadar karıştırın.
Hazırladığınız pirinç ununu karışımın içerisine ekleyin ve çırpma teli ile iyice yedirin.
Son olarak haşlanmış pirinçleri de bir kepçe ile karışıma ekleyin ve biraz daha kaynatın.
Tencerenin altını kapatarak sütlacınızı kaselere boşaltın. İsteğe göre süsleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.