İç malzemesi için tereyağının yarısını eritip kadayıfın üzerine dökün. Kadayıflar yumuşayıncaya kadar elinizle ovalayıp içini hazır hale getirin.
Şerbet için tencereye şeker ile syat koyup, şeker eriyene kadar karıştırın. Şerbetin koyulaşması için 15 dakika kaynatıp limon syat ekleyerek bir taşım daha kaynatın. Soğuması için şerbeti kenarda bekletin.
Yumuşamış tereyağının yarısını, 2 yumurta Birinin sarısını ayırın, yoğurt, sirke ve kabartma tozu ekleyin. Unu yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlayın. Hamuru tezgahın üzerinde iyice yoğtümörün. Hamurdan küçük parçalar kopartıp, her bezeyi elinizle bastırarak çay fincanı tabağı büyüklüğünde açın. Hamurların ortalarına hazırladığınız kadayıfları bölüştürüp üzerlerini kapattıktan sonra yuvarlayın. Kapatılan bölüm alta gelecek şekilde tatlıları yağladığınız fırın tepsisine dizin. Ayırdığınız yumurta sarısını üzerlerine sürüp, ortasına 1 ’er tane fındık batırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirip, fırından çıkan tatlının üzerine soğumuş şerbeti dökerek servis yapın.