Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
İbiza Pasta

İbiza Pasta

İbiza Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kutu petibör bisküvi
  • 5 adet muz
  • 1 litre süt
  • 5 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 su kadehi şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 kutu vanilya
  • 1 tatlı kaşığı katı yağ
  • 200 ml krema
  • 160 gram sütlü-bitter çikolata

İbiza Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Rondodan geçirdiğimiz bisküvileri margarin ile yağladığımız borcam üzerine yayalım.
  2. Ganajı için kremayı ısıtalım. İçine çikolataları ilave edip karıştıralım. Bisküvilerin üzerine döküp dolaba kaldıralım ve donmasını bekleyelim.
  3. Kreması için vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeler karıştırılarak ocak üzerinde pişirilir. Tereyağı ile vanilya ilave edilir ve soğumaya vazgeçilir.
  4. Soğuduktan sonra pürüzsüz kıvam alana kadar çırparak donmuş ganaj üzerine dökülür ve dikkatlice dağılır.
  5. Borcamı 10 porsiyon olacak biçimde dilimleyelim ve muzlardan koyarak dikkatlice saralım.
  6. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın