Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
İbiza Pasta

İbiza Pasta

Tarifin Hikayesi

İbiza Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket petibör bisküvi veya sevdiğiniz her hangi bir bisküvi rondodan çekin
  • 5 adet muz
  • 200 ml krema
  • 160 gram sütlü veya bitter çikolata
  • 4 su bardağı süt
  • 4 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket toz krem şanti
  • 1 yemek kaşığı yumuşak tereyağ

İbiza Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Hazırlanışı büyük boy dikdörtgen borcamı tereyağ ile hafif yağlayalım. Çekilmiş bisküviyi döküp üzerini düzleyelim.
  2. Ganaj için kremayı ısıtıp çikolataları ekleyelim ve karıştıralım.
  3. Bisküvi lerin üzerine ganajı dökelim ve dikkatlice düzleyelim. her yerine denk ve kontrollü bir şekilde yayalım. .
  4. Tenn dondurucuya kaldırıp donmasını sağlayalım. tezci davranırsanız ganaj donmaz ve saralım kvaka olmaz.
  5. Kreması için tereyağ ve krem şanti hariç tüm malzemeyi bir tencerede karıştıralım.
  6. Ocak üzerinde aralıksız karıştırarak pişirelim.
  7. Ocaktan aldıktan sonra bir kaseye aktarıp üzerini streçleyelim ve soğumaya bırakalım.
  8. Soğuyan kremayı kısa süreli mikserden geçirelim.
  9. Toz krem şanti ve tereyağını ekleyip güzelce mikser ile çırpalım. böylece pürüzsüz bir kıvam elde etmiş olacağız.
  10. Donan ganaj üzerine khadisece kremayı denk şekilde yayalım.
  11. Buzdolabında bir gece dinlendirelim. zamanınız yok ise 2-3 saatte dinlenirile bilirsiniz.
  12. Ertesi gün dolaptan çıkarıp 15 dakika oda sıcaklığında bekletelim.
  13. Muzları yarıya bölelim borcamı da 10 porsiyon olacak şekilde dilimleyelim.
  14. Uç kısımlarına muzları yerleştirip dikkatlice rulo yapalım.
  15. Servis tabağına alıp afiyetle tüketebilirsiniz. Afı̇yet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın