Malzemeler
Şerbeti için
Şerbeti için, esmer şeker ve suyu bir tencereye alın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edip ocaktan alın ve soğumaya vazgeçin. Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp, kocaman doğrayın. Kadayıfı geniş bir kaba alıp avucunuzda parçalayın. Erittiğiniz tereyağını üzerine ilave edip elinizle ovun. Bir kahve fincanının içine birkaç tutam kadayıf koyup üzerine bastırın. Daha sonra ortasına bir iki parça hurma yerleştirin. Yine kadayıf koyup elinizle bastırın. Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine fincanı ters çevirerek çıkarın. Kalan tüm kadayıfı aynı biçimde hazırlayıp tepsiye yerleştirin. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp üzerine soğuk şerbeti dolaştırın. Kadayıf şerbeti sürükleyene kadar bekletin. Ilık servis yapın.