Hamur için
İç malzeme için
Üzeri için
Bu özel tatlıyı yemek yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. İrmik, un, margarin, sıvıyağ, vanilya ve kabartma tozunu bir vahşi alıp karıştırın. Ilık suyu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini ıslak bir bezle kapatıp yarım saat bekletin. Hurmaları temizleyip çekirdeklerini çıkarın ve kıyın. Tereyağını bir tavaya alıp eritin. Hurmayı ekleyip soteleyin. Ceviz ve tarçını ek edip karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamuru tezgaha alıp bir parmak kalınlığında dikdörtgen biçiminde açın. İç malzemesini hamurun ortasına yayınlama ve rulo biçiminde sarın. Hamuru 3 parmak kalınlığında kesin ve yağlanmış tepsiye gidip gelen dizin. 175 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Üstüne pudraşeker serpiştirin. Ilık veya soğuk servis yapın.