Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,00
  • EURO
    %0,15
  • ALTIN
    %0,33
  • BIST
    %-0,84
Hurmalı Rulo Pasta

Hurmalı Rulo Pasta

Hurmalı Rulo Pasta Tarifi İçin malzemeler

Hamur için

  • 1 kg irmik
  • 1 su bardağı un
  • 250 gr margarin
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı ılık su

İç malzeme için

  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 15 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 su bardağı hurma

Üzeri için

  • Pudraşeker

Hurmalı Rulo Pasta Nasıl Yapılır?

Bu özel tatlıyı yemek yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. İrmik, un, margarin, sıvıyağ, vanilya ve kabartma tozunu bir vahşi alıp karıştırın. Ilık suyu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini ıslak bir bezle kapatıp yarım saat bekletin. Hurmaları temizleyip çekirdeklerini çıkarın ve kıyın. Tereyağını bir tavaya alıp eritin. Hurmayı ekleyip soteleyin. Ceviz ve tarçını ek edip karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamuru tezgaha alıp bir parmak kalınlığında dikdörtgen biçiminde açın. İç malzemesini hamurun ortasına yayınlama ve rulo biçiminde sarın. Hamuru 3 parmak kalınlığında kesin ve yağlanmış tepsiye gidip gelen dizin. 175 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Üstüne pudraşeker serpiştirin. Ilık veya soğuk servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın