Merhaba sevgili bayanlar, bugün sizlere bambaşka tatlı tariflerinden olan Hurmalı Revani Tatlısı Tarifi ‘ni seçtim. Revaninin de hurmalısı olur mu? demeyin. Günümüz de kek tariflerinden tutunda şerbetli tatlı tariflerine değin hurmalı tatlılar yapılmaktadır.
Sitemizde sizler için kurabiye tarifleri kategorimizde Hurmalı Kurabiye tarifini sizler için yayınlamıştım. özellikle sıhhat açısından önemli bir gıda olan hurmanın da sindirim ve mide üzerinde ancak etkilerine de sitemizde değinmiştik. Evet bayanlar öbür bir tatlı tarifi arayanlar için Hurmalı Revani Tatlısı Tarifi sizlerle kolay gelsin….
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı buğday unu
2 yemek yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yeteri dek mor haş haş
Margarin
Şerbet malzemesi
2.5 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1 dilim limon
Hurmalı sos için araç gereç
4 adet Trabzon hurması
2 yemek yemek kaşığı toz şeker
Donatmak içi malzeme
Yeteri dek Hindistan cevizi
İlk önce revaniyi pişireceğiniz kalıbı yumuşamış margarin ile yağlayın. Ardındaki kalıbın içine, yağlara yapışacak şekilde bolca mor haş haş dökün. Derince bir karıştırma kabının içine yumurtaları kırın. Üzerine toz şekeri ek edip mikserle köpürene dek çırpın. Arkasından unu, kabartma tozunu ve vanilyayı dökün ve çırpın. En son irmiği de ekleyip baştan çırpın. Elde ettiğiniz revani karışımını mor haş haşları mantoladığınız kek kalıbının içine dökün. 5 dakika önceden ısıttığınız 175 derecedeki fırına revani kalıbını sürün.
Fırında revani pişerken şerbeti hazırlayın. Bir tencerenin içine su ve şekeri koyup kaynatın. Kaynamaya başlayan şerbetin içine limon dilimini de sıkın ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Fırında pişmiş olan revaniyi çıkarın ve ılık ülkü gelince soğumuş olan şerbeti üstüne dökün. Revani şerbetini ayrıntılarıyla çekince bir düz tepsinin içine revani kalıbını zıt getirerek çıkarın. Ardından servis edeceğiniz tabağa tekrar ters çevirerek alın. Böylece mantolanmış taban altta kalacak.
Revaninin sosunu sıralamak için hurmaların kabuklarını soyun ve şeker ile birlikte mutfak robotuna atıp püre haline getirin. Şekerli hurma pürenizi servis tabağındaki revaninin ortasına dökün ve spatula veya kaşık yardımıyla yayınlama. Üstüne Hindistan cevizini aralıklarla şekil vererek dökün. Dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun