Değişik bir hurmalı pişmeyen yoğurt tatlısı hazırlanışı
Leblebileri toz haline getirip, tavada tereyağıyla beraber kavurun. Kek kalıbını tereyağıyla yağlayın. Kavurduğunuz leblebi harcına hurma özünü ilave edip karıştırın ve tabana bastırarak yerleştirin.
Yoğurt ve şekeri derin bir kapta şeker eriyinceye kadar iyice çırpın. Sıcak su ile jelatini de bir kadehte karıştırın. Yoğurtlu karışıma ilave ederek karıştırmaya devam edin. Leblebili taban üzerine yoğurtlu karışımı aktarın. Sertleşinceye kadar, takribî 1 saat buzlukta bekletin.
Hurmaları, hurma özünü ve taze peyniri bir karıştırma kabına alarak mikser desteğiyle krema kıvamına gelene kadar çırpın Krema kıvamı elde etmek için elma suyu da kullanabilirsiniz.
Hurmalı karışımı yoğurt tatlısının üzerine akıtmadan evvel çilek ve kivi dilimlerinin yarısını donan yoğurdun üzerine yerleştirin. Hurmalı karışımı meyvelerin üzerine yayın. Üzerine de kalan meyveleri dizin ve nane yapraklarıyla süsleyin. Buzdolabında 1 saat kadar dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.