Malzemeler
250 gr. tereyag
2 paket pötibör bisküvi
8-10 yemek kaşığ toz kakao
8 kaşığı pudra sekeri
2 yumurta
10-15 adet hurma
3 avuc iç antep fistik
Yapılışı
Bir tencerede 250 gram tereyağını eritin ve ateşten alın. Üzeri köpüklenirse köpüğünü ayırın.
Bisküvileri unufak etmeyecek sekilde küçük küçük kırın.Tereyağına,kakao ve pudra şekerini ekleyip karıştırın.Sonra 2 yumurtayı kırın ve tekrar karıştırın.Bisküvileri , küçük parçalara ayırdığınız hurmaları ve antep fıstığını ilave edip ,bisküviler kakaoyla bulanana kadar karıştırın. Derin dondurucuya atacağınız kaba yağlı kağıt veya stretch serin. Karışımı içine boca edin ve iyice bastırın. Kağıdın kenarlarını da üzerine kapatip 2 elinizle iyice kalıbın şeklini verin. Üzerini kapatıp derin dondurucuda 1-2 saat beklettikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.