Lezzet’in yemek tarifleri ile olduğu gibi pasta tarifleri ile de hoşlandıklarınızı mutlu edebilirsiniz. Hurmaların çekirdeklerini çıkartıp şeker ve 1 su kadehi su ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyunu süzüp hurmaları ezerek püre haline getirin. Jelatini sütün içine karıştırıp 10 dakika bekletin. Kremayı mikserle çırpın. Jelatinli süt ve hurma püresini ilave edip karıştırın.
8 cm ’lik bir kalıpla pasta tabanından 4 yuvarlak kesin ve çemberlerin tabanına yerleştirin. Çemberleri düz bir tabağa dizin. Kremayı çemberlerin içlerine paylaştırın ve en az 4-5 saat derin dondurucuda bekletin. Pastaları çemberden çıkartıp üzerine çikolatalı sos dolaştırın. Nane yaprakları, frambuaz, Antep fıstığı ve file bademle süsleyip servis yapın.