Merhaba sevgili E- Tarifler takipçileri bugün sizler için ağır tatlı ve pasta tarifleri yerine hafifi ve epeyce bambaşka bir betimleme olan Hurmalı Kurabiye Tarifi ‘ni yayınlamaya karar verdim. Bir ramazan klasiği olan hurmanın vitamin ve mineral deposu bir meyve olduğunun biliyor musunuz bayanlar? Uzmanlar tarafından hurmanın göz sağlığından tutunda sindirim sistemine değin olan çoğu hastalığa iyi geldiği söylenmektedir.
Kurabiye tarifi denince aklınıza olağan tarifler gelse bu gün bir değişiklik yapın ve ayrı özellikle de lezzette olan Hurmalı Kurabiye Tarifi ‘ni uygulayın derim. Kolay gelsin.
Not:Önceden aldığınız hurmaları buzlukta muhafaza edebilir ve kurabiyeniz yapmadan birkaç saat önce erimesi için çıkarabilirsiniz.
yarım su bardağı, krema
1 akarsu fincanı, tozşeker
1 tane, yumurta
yarım su bardağı, yoğurt
4 yemek yemek kaşığı, tereyağı
2 yemek yemek kaşığı, pekmez
1 paket, vanilya
1 paket, kabartma tozu
1 kase hurma
yarım su bardağı, ceviz
2 akarsu fincanı, un
alabildiği dek nişasta
Üzeri için:
Pudra şekeri
Öncelikle hurmaları hazırlığa başlamadan 1 saat önce suya bırakıp bekletelim. Süre sonunda, hurmaları sudan çıkarıp, kabuklarını soyalım ve didikleyelim. Karıştırma kabına alalım, üstüne yumurtayı kıralım ve şekeri ek edelim. Daha Sonra sırası ile yoğurdu, tereyağını, unu, kabartma tozunu, vanilya ve pekmezi ek edelim. sırası gelmişken yoğurmaya devam edelim, cevizi ve nişaştayı ekleyelim kıvama gelene değin yoğuralım. Yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verelim. 180 derecelik ısıda pişirelim. Sağlık Durumu olsun.