Hurma Truffle Tarifi İçin malzemeler
- 2/3 kadeh kavrulmuş badem
- 25 adet hurma
- 2 kaşık kakao
- 1/2 kadeh Hindistan cevizi
- 1 kaşık Hindistan cevizi yağı
- Bir fiske tuz
Kaplamak için
Hurma Truffle Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bademi mutfak robotunda ince tanelere parçalayıncaya kadar çekin.
- Çekirdeği çıkarılmış hurma ilave edip karıştırmaya devam edin.
- Diğer tüm malzemeleri de ilave edip iyice karıştırın. Karışımdan birer tatlı kaşığı alarak yuvarlayın ve yağlı kağıdın üzerine dizip buzdolabında 1 saat bekletin.
- Hurma topçuklarını kakao dolu kaseye daldırıp servis tabağına dizin. Afiyet olsun.
Hurma Truffle Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Tarifte bademe ek olarak ceviz, fındık ve antep fıstığı da kullanabilirsiniz.
- Kullanacağınız hurmaların taze olmasına itina gösterin.
- Tarife başlamadan evvel hurmaların tadına bakın. Böylece bir ölçü şeker ilave edebilirsiniz.
- Karışımı yuvarlamadan evvel avuç içinizi nemlendirin. Bu sayede daha basit biçim verebilirsiniz.
- Dilerseniz, kaplamak için kakao yerine konut üretimi çikolata sosu kullanabilirsiniz.
1 Porsiyon Hurma Truffle Kaç Kaloridir?
Hurma truffle’ın bir porsiyonu takribî 150 kaloridir. İçerisinde şeker kullanılmadığı için, perhiz listelerine ilave edebilirsiniz. Dilerseniz, natürel meyvelerle tatlandırılan portakallı truffle tarifini de deneyebilirsiniz.
Düşük kalorili, hafif ve lezzetli tarif teklifleri için; perhiz yemekleri sayfamızdan esin alabilir, sıhhatli yiyecekler harcayabilirsiniz.