Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,07
  • EURO
    %-0,18
  • ALTIN
    %0,61
  • BIST
    %3,72
Hünkar Muhallebisi

Hünkar Muhallebisi

Hünkar Muhallebisi Tarifi İçin malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2-3 parça damla sakızı
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 çay bardağı kırılmış Antep fıstığı

Üzeri için

  • Frenk üzümü
  • File Antep fıstığı

Hünkar Muhallebisi Nasıl Yapılır?

  • Süt, toz şeker ve damla sakızını bir tencereye alıp karıştırın. Nişasta ve syat karıştırıp kaynama noktasına gelen karışıma ilave edin. Kırılmış Antep fıstığını da ilave edip muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Muhallebiyi suyla ıslattığınız bir kaba 2 parmak kalınlığında olacak şekilde dökün. Soğuduktan sonra dilimleyin. Frenk üzümü ve file Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın