Tatlı Tarifleri, Pratik Tatlılar, Hızlı Tatlı Tarif
Hünkâr Çorbası
Sosyal Medyada Paylaş
2 Mayıs 2021
admin

Hünkâr Çorbası

Hünkâr Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 bayat ekmek içi
  • 1 su kadehi süzme yoğurt
  • 8 su kadehi et suyu
  • Yarım çay kaşığı kırmızı tozbiber
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • tuz

Hünkâr Çorbası Nasıl Yapılır?

Ekmek içini parçalayıp derin bir kaba alın. Yoğurdu ilave edip iyice karıştırın. 7-8 saat bekletip tekerrür karıştırın.

Bir tencerede et suyunu kaynatın. Yoğurtlu ekmek içini ilave edip 15 dakika karıştırarak pişirin.

Margarini tavada eritip kırmızı tozbiberi ilave edin. Karıştırıp çorbaya ilave edin. Tuz ilave edip kısık ateşte 5 dakika daha kaynatın. Kızarmış ekmek eşliğinde servis yapın.
Şefin Yorumu : BAYAT EKMEKLERİ ATMAYIN!
Bayat ekmekleri değerlendirmek için, son derece sıhhatli ve besleyici bir çorba misali. Bayat ekmekleri robotta ezip galeta unu olarak da kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Sitede yer alan yazı, resim ve haberler izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz. TatliTatli.Net

Birbirinden güzel ve egzotik tatlı tariflerini bulabilirsiniz.