Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,29
  • EURO
    %0,11
  • ALTIN
    %0,61
  • BIST
    %0,11
Hünkâr Çorbası

Hünkâr Çorbası

Hünkâr Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 bayat ekmek içi
  • 1 su kadehi süzme yoğurt
  • 8 su kadehi et suyu
  • Yarım çay kaşığı kırmızı tozbiber
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • tuz

Hünkâr Çorbası Nasıl Yapılır?

Ekmek içini parçalayıp derin bir kaba alın. Yoğurdu ilave edip iyice karıştırın. 7-8 saat bekletip tekerrür karıştırın.

Bir tencerede et suyunu kaynatın. Yoğurtlu ekmek içini ilave edip 15 dakika karıştırarak pişirin.

Margarini tavada eritip kırmızı tozbiberi ilave edin. Karıştırıp çorbaya ilave edin. Tuz ilave edip kısık ateşte 5 dakika daha kaynatın. Kızarmış ekmek eşliğinde servis yapın.
Şefin Yorumu : BAYAT EKMEKLERİ ATMAYIN!
Bayat ekmekleri değerlendirmek için, son derece sıhhatli ve besleyici bir çorba misali. Bayat ekmekleri robotta ezip galeta unu olarak da kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın