Havalar ister sıcak ister soğuk olsun, ramazan sofralarının bırakılmazıdır çorbalar. Nohutları bir gece evvelden nemlendirin ve ertesi gün 4 su kadehi su ile haşlayın. Suyunu kullanmak üzere ayırın.
Tencereye ayçiçeği yağı ve tereyağını alın, küp doğranmış soğanı soteleyin. Sarımsak ilave edip sotelemeye devam edin. Kereviz ve havucu da ilave ederek 5 dakika daha kavurun.
Unu üzerine serpip karıştırın ve nohut suyu ile beraber 6 su kadehi suyu sıcak olarak ilave edin. Su sebzelerle beraber kaynadıktan sonra baharatları ve haşlanmış nohutu ilave edin. Defne yaprağı ve baharatları ilave edin. Pirinçler pişince limon suyunu ilave edip küp doğranmış beyaz peynir ve tane karabiberle servis yapın.
Meze olarak sunabileceğiniz normal humus tarifine buradan erişebilirsiniz.