Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,00
  • EURO
    %0,29
  • ALTIN
    %-0,04
  • BIST
    %-0,42
Hububatlı Ekmek

Hububatlı Ekmek

Hububatlı Ekmek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 koli instant maya
  • 300 ml ılık su
  • 350 g bütün buğday unu
  • 150 g çavdar unu
  • Tuz
  • 1 çay kadehi Ay çekirdeği içi
  • Yarım çay kadehi keten tohumu
  • 1 çay kaşığı kimyon tohumu
  • 50 g haşhaş tohumu
  • 75 ml pekmez

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı kepek

Hububatlı Ekmek Nasıl Yapılır?

Maya ve suyu bir kasede karıştırıp maya eriyinceye kadar takribî 15 dakika bekletin. Unlar ve iki tatlı kaşığı kadar tuzu geniş bir hamur yoğurma kabına alarak harmanlayın. Mayalı karışımı ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek biçimde yoğurun. Ay çekirdeği içi, keten tohumu, kimyon tohumu, haşhaş tohumu ve pekmezi ilave edip tekerrür yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 40 dakika dinlendirin. Mayalanan hamuru unlanmış tezgah üzerine alıp şekillendirin. Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine alıp 40 dakika daha fırının içinde dinlendirin. Üzerine kepek serpip evvelden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip ılık servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın