Merhaba bugün sizlere Höşmerim Tatlısı Tarifi ile beraberiz. Bu tatlı Balıkesir’e ait bir tatlıdır. Evliya çelebi yazılarında bu tatlının Balıkesir’e yerleşen birincil Türkmenler göre yapıldığını yazan. Bu yapımı kolay tatlıyı fazla kısa sürede yapabilirsiniz. Bu tatlının renginin sarı olmasını isterseniz fazla az miktarda sarı yiyecek boyası kullanabilirsiniz. Ben kullandım.
Höşmerim Tatlısı yaptınız, dilerseniz hamur işleri kategorimizden lezzetli poğaça tariflerimizden yararlanabilirsiniz. Meze tarifleri kategorimizden sofralarına şık bir görünüş kazandıracak bir meze ile görsellik katabilirsiniz. Salata tarifleri katagorimizden leziz bir salata ile sofranızı şenlendirebilirsiniz. Kolay gelsin…
1 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
bir kase dil peyniri (rende) yağlı tuzsuz peynirde olabilir
Kabuksuz badem
Bir tencereye yağı alalım üstüne irmiği ekleyelim kavurmaya başlayalım. İrmikler kıvama gelene kadar (altın sarısı renk almalı) kavuralım.
Başka bir tencerede şerbetini hazırlayalım, tencereye suyu, şekeri ve sütü koyalım karıştırarak kaynatalım.
Hazırladığımız şerbeti, kavurduğumuz irmiğin üstüne dökelim suyunu çekene dek pişirelim.
Suyunu çektikten sonradan rende peyniri ek edelim, peynir eriyip tatlı kıvama gelince ocaktan alalım.
Tatlıyı servis tabagına alalım üzerini kaşık yardımı ile düzleştirelim.
Kabuksuz bademlerle süsleyelim, sıcak servise sunalım.
Sağlık Durumu olsun….
DIĞER BİR TARİF:
MALZEMELER :
* Yarım kg taze tuzsuz peynir(ya da suyu süzülmüş süt kesiği)
* 2 çorba kaşığı un
* 1 su bardağı şeker
Sütlü Tatlı Tarifi
1— Çatalla ezilmiş peynir ya da süt kesiği hafif ateşte karıştırarak eritilir.
2— Un bir tencerede ve hafif ateşte karıştırarak fazla açık pembe kavrulur.
3— Erimiş peynire,kavrulmuş un,şeker ilâve edilip karıştıra karıştıra yağı çıkıncaya dek pişirilir,
4— Ateşten alınıp 10 dakika değin ağzı kapalı olarak dinlen;
dirilir.