Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Hintpare

Hintpare

Hintpare Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr margarin oda sıcaklığında
  • 2 yumurta
  • 1 koli vanilya
  • 1 su kadehi hindistan cevizi
  • 1 koli kabartma tozu
  • 1.5 su kadehi un

Şerbeti için

  • 3.5 su kadehi toz şeker
  • 3.5 su kadehi su
  • Yarım limonun suyu

Hintpare Nasıl Yapılır?

Toz şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın. Kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın. Soğumaya vazgeçin. Oda ısısında yumuşatıllmış margarin, yumurta, vanilya ve hindistan cevizini karıştırın. Un ve kabartma tozunu ilave edip yoğurun. Gerekirse un ilave edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın ve hafif yağlanmış tepsiye dizin. 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumuş şerbeti üzerine dökün. Bir saat dinlendirip servis yapın.

Servis yapmadan evvel isteğe göre tatlının üzerine hindistan cevizi serpebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın