Süt, Hindistan cevizi sütü, şeker, pirinç ve baharatları derin bir tencerenin içerisine aktarın.
Pirinç ununu da ilave ederek tel mikserle iyice karıştırın. Kısık ateşli ocakta karıştırarak pişirmeye başlayın.
Pirinçlerin şişmeye başladığını ve yavaş yavaş kıvam almaya başladığını göreceksiniz.
Pişirmeye devam ederek süt biraz sürükleyene kadar ve iyice kıvam alana kadar karıştırın. Ardından ocaktan alarak, içindeki baharatları kaşık desteğiyle çıkarın.
Oda sıcaklığında dinlendikten sonra kaselere paylaştırın. Üzerlerini kuru üzüm ve kaju fıstığı ile süsleyin. Soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Hint Sütlacı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
Dilerseniz, safran ilave ederek rengini sarıya döndürebilirsiniz.
İsteğe göre vanilya çubuğu, limon kabuğu rendesi veya portakal kabuğu rendesi ilave ederek aromatik bir tat elde edebilirsiniz.