Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,09
  • EURO
    %0,53
  • ALTIN
    %-0,37
  • BIST
    %-1,10
Hindistancevizli Tatlı Tarifi

Hindistancevizli Tatlı Tarifi

Malzemeler:
4 tane yumurta
2 çay fincanı hindistan cevizi
1 çay fincanı un
1 çay b.irmik
1 çay fincanı tozşeker
yarım çay b. sıvıyağ
1 p. kabartma tozu
şerbeti için:
3,5 çay fincanı tozşeker
3,5 çay fincanı su
yarım limon suyu

Tatlı Tarifi
Karıştırma kabına, yumurta ve tozşekeri alalım çırpalım, üzerine sıvıyağı, irmiği, unu, hindistan cevizini ve kabartma tozunu ilave edelim ve karıştıralım. Yağlanmış fırın tepsisine dökelim.170 derecelik ısıda pişirelim.
Bu arada şerbetini hazırlayalım. Tencereye şekeri alalım, suyu ilave edelim karıştırarak kaynamasını bekleyelim. Kaynayan şerbete limon ilave edelim,5 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım. Soğumaya vazgeçelim.

Pişen tatlımızın, üzerine şerbetini dökelim, birkaç saat sonra şerbeti sürüklemiş olacaktır, dilimleyip üzerine hindistancevizi ve yeşil fıstık ile süsleyelim. Servise sunalım. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın