Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Hindistan Cevizli Ve Limonlu Pasta

Hindistan Cevizli Ve Limonlu Pasta

Hindistan Cevizli Ve Limonlu Pasta Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 su kadehi un
  • 1 tutam tuz
  • 8 yumurta
  • 1+3/4 su kadehi toz şeker
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 2 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 limonun suyu
  • Yarım su kadehi Hindistan cevizi
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 6 yemek kaşığı tereyağı

Krema için

  • Yarım su kadehi tereyağı oda sıcaklığında
  • 1 su kadehi pudra şeker
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 6~8 yemek kaşığı limon suyu
  • 5 su kadehi Hindistan cevizi

Hindistan Cevizli Ve Limonlu Pasta Nasıl Yapılır?

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Un ile tuzu karıştırın. 6 yumurtayı ısıya dayanıklı bir kaseye aktarın. Kaseyi sıcak su dolu başka bir kabın üzerine yerleştirerek köpürünceye kadar çırpın. ¾ su kadehi şekeri azar azar yumurtalı karışıma ilave edip takribî 10 dakika iki kat kabarıncaya kadar çırpın. Portakal kabuğu, yarım limonun rendelenmiş kabuğu ve 1 yemek kaşığı limon suyunu ilave edip karıştırın. Hindistan cevizini de ilave edin. Una ilave edip iyice karıştırın. Geniş kenarlı yuvarlak fırın kabını yağlayın. Karışımı kaba aktarın. 25-30 dakika pişirin. Kalıptan çıkarıp soğumaya vazgeçin. Keki enlemesine üç denk parçaya kesin. Mısır ununu çok az soğuk su ile karıştırın. Kalan yumurtaları ilave edip iyice çırpın. Kalan rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu, şeker, tereyağı ve 1 kadeh suyu orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirin. Ilınmaya vazgeçin. Krema için, tereyağı ile pudra şekeri çırparak krema kıvamına getirin. Limon suyu ve limon kabuğu ilave edip karıştırın. Üçe dağıldığınız kekleri aralarına limonlu krema sürerek üst üste yerleştirin. Kremayı her tarafına sıvayın. Her tarafını bol Hindistan cevizi ile kaplayın. Servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın