Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,00
  • EURO
    %0,08
  • ALTIN
    %0,05
  • BIST
    %-0,25
Hindistan Cevizli Tiramisu

Hindistan Cevizli Tiramisu

Hindistan Cevizli Tiramisu Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 çorba kaşığı un
  • 4 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 koli şekerli vanilya
  • Yarım litre süt
  • 2 yumurta
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş hindistancevizi
  • 1 koli labne peyniri
  • 1 hazır pasta tabanı
  • 4 çorba kaşığı kakao

Sos için

  • 1 çorba kaşığı granül kahve
  • 2 çorba kaşığı sıcak su
  • 1 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 çorba kaşığı kahve likörü

Hindistan Cevizli Tiramisu Nasıl Yapılır?

Un, toz şeker, vanilya ve sütü çırpıp teflon tencereye alın. Kısık ateşte aralıksız karıştırarak bir taşım kaynatın. Evvelden çırpılmış yumurtaları azar azar yedirerek ilave edin. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırmaya devam edin. Ocaktan alın ve labne peyniri ile rendelenmiş hindistancevizini ilave edip iyice karıştırın. Ilınmaya vazgeçin.
Sos için tüm malzemeleri bir kapta karıştırın. Hazır pasta tabanını servis kadehine uygun olarak dilimleyip sosla nemlendirin. Muhallebi ve kek dilimlerini servis kaselerine kat kat yayın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Kakao serpiştirip servis yapın. Hindistancevizli tiramisu artık hazır, afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın