Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Hindistan Cevizli Selanik Tatlısı

Hindistan Cevizli Selanik Tatlısı

Hindistan Cevizli Selanik Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 2 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı
  • Hindistan cevizi
  • 1 çay kaşığı karbonat

Şerbeti için

  • 1/2 kg toz şeker
  • 4 su bardağı su

Hindistan Cevizli Selanik Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti hazırlamak için; su ve şekeri orta brey bir tencereye aktarın. Kısık ateşte, arada sırada karıştırarak kaynayıncaya kadar pişcerahat.
  • Kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Hamuru için; mısır unu, un, yumurta, şeker ve sıvı yağı derin bir kaseye aktarın. Hindistan cevizi ve karbonatı da ilave edip yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinin arasında yuvarlayın. Hazırlanan hamurları pişirme kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri altın sarısı oluncaya kadar 30 dakika pişcerahat.
  • Henüz sıcak haldeyken üzerine soğuk şerbet gezdirip, şerbeti çekmelerini bilave edin. Dilerseniz üst kısımlarını Hindistan cevizi serpiştirerek süsleyebilirsiniz.
  • Selanik tatlısını, yanına çok yakışan konut üretimi armut kompostosu ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Hindistan Cevizli Selanik Tatlısının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Hamurun lezzetini çoğaldırmak için üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin.
  • Tatlının pofuduk olmasını isterseniz, karışıma bir çay kaşığı kabartma tozu ilave edin.
  • Kıvamı yumuşak olursa, azar azar elenmiş un ilave edin.
  • Dilerseniz tatlının üst kısımlarını hindistan cevizi yerine parçalanmış ceviz ve fındık içi ile süsleyebilirsiniz.
  • Şekil vermek için bardak kenarlarını ve kurabiye kalıplarını kullanabilirsiniz.

1 Porsiyon Hindistan Cevizli Selanik Tatlısı Kaç Kaloridir?

  • Standart malzemelerle hazırlanan selanik tatlısının bir porsiyonu, takribî 250 kaloridir. Diyabet hastalarının daha ufak porsiyonlarla tüketmesi önerilir.

Misafir ağırlarken sunabileceğiniz tatlı tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, dünyanın en meşhur lezzetlerinden bkocaman olan ıslak kek tarifine göz atabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın