Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Hindistan Cevizli Şekerpare

Hindistan Cevizli Şekerpare

Hindistan Cevizli Şekerpare Tarifi İçin malzemeler

  • 2 kahve fincanı eritilmiş margarin
  • 3 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 2 kahve fincanı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 50 gr antep fıstığı
  • 1 tutam tuz
  • Hindistan cevizi

Şerbet için:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Hindistan Cevizli Şekerpare Nasıl Yapılır?

  • Eritilmiş margarini soğutun. Yumurta ve pudraşekeri bir kapta çırpın. Margarin, un, tuz ve karbonat ilave edip yoğurun. Hamuru 10 dakika dinlendirin. 
  • Şerbet için; şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp şerbeti soğumaya bırakın.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avuç içinde yuvarlayıp yağlanmış tepsiye dizin.
  • Üzerlerine birer tane antepfıstığı yerleştirin. Evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Tepsiyi fırından çıkarıp üzerine soğuk şerbeti dolaştırarak dökün. Şerbeti çekince servis tabaklarına alın. Hindistancevizi serpip servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Sade şekerpare tarifini de anekdotlarınız arasına ilave edin.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın