Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,20
  • EURO
    %1,18
  • ALTIN
    %-2,60
  • BIST
    %1,15
Hindistan Cevizli Puding

Hindistan Cevizli Puding

Hindistan Cevizli Puding Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 3 yumurta sarısı
  • 1.5 çay bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi rendesi
  • 1 koli vanilya

Hindistan Cevizli Puding Nasıl Yapılır?

Süt, vanilya ve hindistancevizi rendesinin yarısını tencereye alıp kaynatın. Süzüp soğumaya bırakın. 2 yumurta, yumurta sarıları ve tozşekeri bir kapta köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Soğuk sütü azar azar dökerek ilave edin, nişastayı ilave edin. Mikserle iyice çırpın. 4 ufak metal kaseyi suyla nemlendirin.

Hazırladığınız karışımı kaselere paylaştırıp evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika benmari usulü pişirin. Kaseleri fırından alıp soğumaya bırakın ve servis tabaklarına ters çevirerek çıkarın. Hindistancevizi rendesi ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın