Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,03
  • EURO
    %-0,15
  • ALTIN
    %0,27
  • BIST
    %-0,25
Hindistan Cevizli Kızartılmış Muz

Hindistan Cevizli Kızartılmış Muz

Hindistan Cevizli Kızartılmış Muz Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 muz
  • Yarım su kadehi un
  • 2 yumurta
  • 1 kutu vanilya
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • Yarım su kadehi Hindistan cevizi

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Sunum için

  • Pudra şekeri
  • Bal
  • Vanilyalı dondurma

Hindistan Cevizli Kızartılmış Muz Nasıl Yapılır?

Bayat ekmek içini mutfak robotunda bölüp fırın tepsisine dökün ve 140 derece fırında kızarmadan kuruması için takribî 6-8 dakika pişirin. Soğumaya vazgeçin. Yumurta ve vanilyayı bir kapta çırpın. Unu ayrı bir tabağa alın. Ekmek kırıntısı ile Hindistan cevizini de ayrı bir tabağa alın. Muzları 2-3 parçaya kesin. Her bir parçayı evvel una, sonra yumurta karışımına ve son olarak Hindistan cevizine bulayın. Dargın yağda önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin ve kağıt havlu üzerine alın. Kızartıl0mış muzları servis tabağına alın. Üzerine pudra şekeri serpiştirip vanilyalı dondurma ve bal ile servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın