Pavlova için
Hindistan cevizi karameli için
Hindistan cevizli karamelli pavlovanın üzeri için
Hafif ve lezzeti mükemmel bir tatlı yapmaya ne dersiniz? Hindistan cevizli karamelli pavlova bütün size göre.
Fırını önceden 120 dereceye ayarlayın. Yumurta aklarını ve bir tutam tuzu mikserle 4-5 dakika köpürene kadar çırpın. Mikser çalışırken pudra şekerini azar azar ilave edip katılaşana kadar çırpın. Sirkeyi, darı nişastasını ve Hindistan cevizi rendesini ilave edip karıştırın.
Yağlı kağıdı 15×30 cm dikdörtgen bir kalıbın her tarafını kaplayacak şekilde serin. Hazırladığınız pavlova harcını içine döküp spatula ile şekil verin. Fırına koyup ısıyı 100 dereceye düşürün. Pavlova tamamen kuruyup çıtır olana kadar, yaklaşık 75-90 dakika pişcerahat. Fırını kapatın ve fırın kapağına peçete sıkıştırıp aralık vazgeçin ve soğuyana kadar fırında bekletin 6 saat veya bütün gece.
Hindistan cevizi karameli için; Hindistan cevizi şekeri ve 80 ml suyu bir sos tenceresinde çözünene kadar karıştırın. Koyu bir şurup olana kadar, yaklaşık 5 dakika pişirip kremayı ilave edin ve süratlice karıştırıp ocağı kapatın. Oda ısısında soğumaya vazgeçin.
Pavlovanın üzerine Hindistan cevizi yoğurdunu dikkatlice yayın. Üzerine muz dilimlerini yerleştirin. Hazırladığınız karamel sosu üzerine dolaştırın. Yer fıstığı içi ve Hindistan cevizi şekerlemesi ile süsleyerek hemen servis yapın.
Lezzetli mevsim meyveli pavlova tarifi için tıklayın.