½ su kadehi süt
1 su kadehi krema – 200 ml.
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı sirke
175 gr. tereyağı
90 gr. bitter çikolata – ¾ su kadehi
3 adet yumurta
1,5 su kadehi toz şeker
1 su kadehi buttermilk
2 su kadehi un
1 kutu vanilya
1 çay kaşığı karbonat
1 tutam tuz
½ su kadehi toz ceviz
½ su kadehi süt
½ su kadehi toz şeker
90 gr. tereyağı
1 adet limonun suyu
1 adet yumurtanın sarısı
1 kutu vanilya
1 su kadehi toz hindistan cevizi
Ceviz
Yumurta ve toz şekeri bir karıştırma kabına alıp hafif beyazlaşana kadar iyice çırpın.
Bir sos tenceresine tereyağını alın ve eritin.
Eriyen tereyağınızın üzerine çikolatayı ilave edin ve eriyene kadar karıştırın.
Çikolatalı karışımınızı, çırparak yumurtalı karışımınıza ilave edin.
Kremalı sütünüzün buttermilk tamamını ilave edip karıştırmaya devam edin.
Ardından un, vanilya, karbonat ve tuzu eleyerek içerisine ilave edin.
Toz cevizi ilave edin ve bir spatula takviyesiyle dışardan içeriye doğru karıştırın.
28×28 cm ’lik kare sırça fırın kabınızın içerisini yağlayın ve fırın kağıdınızı içerisine yerleştirin.
Kek harcınızı kabınızın içerisine alın ve 180 derecede evvelden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.
Bir sos tenceresine toz şeker ve sütü alıp bir mikser takviyesiyle ocakta hafif ısıtın.
Ardından tereyağını ilave edip karıştırmaya devam edin ılık bir kıvama getirin ama kaynatmayın.
Ardından ocaktan alın.
Çırparak limon suyu ve yumurta sarısını ilave edin.
Ardından vanilya ve toz hindistan cevizini ilave edip karıştırın.
Sosunuzu bir karıştırma kabına alın ve üzerine streç film sarıp derin dondurucuda bekletin.
Tırtıklı bir duy taktığınız sıkma poşetine hazırladığınız sosu alın.
Kekinizi fırından çıkartıp soğutun.
Kekinizi 8 parçaya dilimleyin ve servis tabağına alın.
Üzerine hindistan cevizli sostan biçim vererek sıkın ve servis edin.